• 0300 - 743 50
  • Mån-Tors: 09.00-18.00 | Fredagar: 09.00-17.00 | Lördagar: 11.00-14.00
  • info@inlagsbil.se

Miljö

Vi på Inlagsbil strävar alltid för att hålla miljön i god hälsa.

Vår miljöpolicy på Inlags Bil AB är att öka utbildningen av all personal så att vi kan förstå innebörden i avfallshantering bättre och att vi på så sätt bidrar till en bättre miljö i vår kommun.

  • Allt avfall från oss ska sorteras noga i godkända behållare, vi ska även verka för mindre utsläpp av avgaser och skadliga ämnen i luft, mark och vatten.
  • Var och en hos oss har ett eget ansvar och måste vara noggrann med både användning och avfallet från produkterna.
  • Vi strävar efter att använda miljövänliga och återvinningsbara produkter för att minimera påverkan i vår omgivning.
  • Vi informerar gärna våra kunder om våra produkters miljöpåverkan både vad gäller bilar, däck, oljor och övriga tillbehör och verkstadsprodukter.
  • Våra leverantörer ska alltid kunna miljödeklarera sina produkter.
  • Samtliga anställda i företaget har genomgått godkänd miljöutbildning.

Blue skies for our children

Av de ledande bilföretagen har Honda alltid legat i framkant när det gäller att sätta tuffa miljömål för modeller och tillverkning. Koncernen har utlovat att minska utsläppen av koldioxid från alla sina produkter med sammanlagt 30 procent fram till 2020. Samtidigt lanseras en ny global miljösymbol.

Det var i samband med att Honda offentliggjorde sin miljöredovisning för 2011, som bolaget passade på att informera om betydligt hårdare miljömål.

Redan 2006 hade Honda som frivillig målsättning att minska koldioxidutsläppen med tio procent fram till 2010 och utgick då från nivåerna år 2000.

När kraven blev uppfyllda under 2010 höjde Honda ribban ytterligare och har nu som mål att minska koldioxidutsläppen med 30 procent jämfört med år 2000 fram till 2020.

Den som är insatt i Hondas historik vet att företaget redan på 1960-talet var tydliga med att företagets produkter och själva produktionen skulle avge minsta möjliga avtryck på miljön. 1966 påbörjade Honda ett forskningsprojekt med den övergripande målsättningen att bevara ”Blue Skies for Our Children”.

Nu har målsättningen omvandlats till en slogan och ingår som en del av den grafiska symbol Honda tagit fram för att användas både internt och externt vid olika miljöaktiviteter världen över.

Symbolen representerar jorden och solen med en blå himmel, frisk luft, rent vatten och ett grönskande land som är en förutsättning för att människor på jorden ska kunna må bra och njuta av livet. Den vita linjen i mitten av symbolen representerar vägen där rörlighet skapar frihet för individen, medan hjärtat representerar Hondas tänkande, passion och löfte för miljöfrågor.

Milstolpar

1966 Honda bildar en forskningsgrupp med uppgift att minska skadliga avgasutsläpp.
1973 Den bränslesnåla Honda Civic CVCC, med avsevärt lägre utsläpp än föregående modeller, börjar säljas.
1988 VTEC-motorn med variabla ventiltider introduceras. Den här tekniken hämtas från Hondas utvecklingsarbete inom motorsport.
1996 New Dream, som drivs med enbart solenergi, vinner World Solar Challenge. Elbilen EV-PLUS lanseras.
1997 Honda Civic GX, som drivs av naturgas och el, introduceras.
1999 Honda Insight blir den första hybridmodellen som säljs i USA.
2001 Honda Civic Hybrid introduceras i Japan och blir den första massproducerade femsitsiga bil-modellen med hybridteknik.
2002 Honda FCX, världens första bränslecellsdrivna bil leasas till ett begränsat antal kunder i USA och Japan.
2004 Accord Hybrid, världens första bil med V6-hybridmotor, premiärvisas i USA.
2006 Honda Civic Hybrid börjar säljas på den nordiska marknaden. Andra generationens bränslecell-bil, FCX Concept, visas på Tokyo Motor Show. På Honda Research Institute lyckas man utvinna etanol ur risstjälkar och skogsavfall.
2008 Honda FCX Concept bereder väg för massproducerade FCX Clarity, som också leasas till ett begränsat antal kunder i USA och Japan.
2009 Femdörrarsversionen av Insight lanseras och blir första hybridmodell att placera sig överst på de japanska försäljningslistorna i en månad.
2011 Honda lovar att minska koldioxidutsläppen från hela produktutbudet med totalt 30 procent under 2020. Hondas nya miljösymbol lanseras under parollen ”Blue Skies for Our Children”.
2012 Nya Honda Civic lanseras våren 2012. På hösten lanseras fjärde generationen av Honda CR-V. Under september passerar Hondas globala försäljning av hybridbilar miljonstrecket.
2013 Under våren lanseras Honda Civic 1,6 i-DTEC med Hondas nya lilla dieselmotor på 120 hk, 94g CO2/km och en bränsleförbrukning från 3,3 l/100 km vid blandad körning. Under hösten lanseras även Honda CR-V med den mindre dieselmotorn vilket ger en bränsleförbrukning på 4,5 l/100 km och 119 g CO2/km vid blandad körning.

Blue skies for our children

Våra begagnade bilar.

Vi erbjuder ett stort utbud av begagnade bilar i alla prisklasser
och jobbar hårt för att du skall bli nöjd med ditt bilköp!

Våra Öppettider

MÅNDAG - TORSDAG
09:00 - 18:00
FREDAG
09:00 - 17:00
LÖRDAG
11.00 - 14.00
SÖNDAG
STÄNGT

Inlags bil

Att köpa bil är mycket mer än att bara välja bilmärke. På Inlags Bil AB är vår självklara målsättning att du som kund ska vara nöjd med ditt bilköp. Vi satsar på det personliga bemötandet och det personliga engagemanget i varje bilaffär.
Vi har alltid fräscha bilar i lager, både nya och begagnade och alla med garanti.

Kontakta oss

0 st
SÅLDA BILAR I ÅR
0
NÖJDA KUNDER
0 st
BILAR HAR VI SERVAT
0
KOPPAR KAFFE
×
Få 10% Rabatt på din nästa service du gör hos oss!
Fyll i ditt för-efternamn samt e-post adress så skicka vi rabattkoden till din e-post.