• 0300 - 743 50
  • Mån-Tors: 09.00-18.00 | Fredagar: 09.00-17.00 | Lördagar: 11.00-14.00
  • info@inlagsbil.se

Senaste Nytt

Senaste nyheterna från Inlags Bil

Presskitt Motormässan i Paris 2016

Lansering av helt nya Civic halvkombi

Den helt nya tionde generationens Honda Civic representerar ett stort steg framåt för Honda i C-segmentet och drar fördel av det största utvecklingsprogrammet för en enskild modell i företagets historia.

Civic är en kärnmodell för Honda i Europa och har varit i centrum för företagets försäljnings- och tillverkningsstradition i regionen. För många europeiska kunder är Civic synonymt med varumärket Honda och utvecklingsteamet hade en dynamisk föryngring av Civic som målsättning. Denna målsättning krävde nytänkande och nya tillvägagångssätt vid utformningen av karossen, bilens aerodynamik och chassits konstruktion.

Bilen bygger vidare på sitt 40-åriga arv och är trogen Civics ursprungliga koncept "en bil för alla människor, en bil för världen". Resultatet är en kombination av distinkt design, sportigt utseende och praktisk mångsidighet – med förnyat fokus på givande kördynamik.

Sportig, fräsch och distinkt exteriödesign

Nya Civic halvkombi har en elegant och pilformad silhuett som uttrycker Hondas nya designinriktning med en stark och sportig karaktär. De skarpa linjerna kompletteras med det mest heltäckande aerodynamiska paketet i halvkombisegmentet, inklusive fullständig beklädnad av undersidan.

Det sportiga utseendet börjar med låga och breda proportioner som speglar bilens större fotavtryck. Halvkombin är 30 mm bredare och 130 mm längre än den tidigare generationens Civic med fem dörrar. Bilen är 20 mm lägre än sin föregångare vilket skapar en elegant taklinje. De generösa måtten understryker den utpräglade designen och det sportiga utseendet samtidigt som det möjliggör givande köregenskaper och ett större invändigt utrymme.

De nya, större och bredare hjulen samt däcken förstärker det breda intrycket ytterligare, medan den långa hjulbasen, de korta överhängen och det eleganta kupéområdet förstärker exteriörens dynamiska intryck.

Sportiga och sofistikerade designdetaljer innefattar ett kort främre överhäng med distinkta luftintag för en sportig och målmedveten utstrålning. Resultatet är en skarp, aggressiv modern tolkning av Hondas familjära utseende, som även innefattar Hondas karakteristiska främre kombinationslyktor.

Beroende på modell levereras de smala, högteknologiska främre kombinationslyktorna antingen med skarpa högteknologiska LED-strålkastare eller projicerande halogenlampor. Alla modeller har LED-varselljus som lyser upp en L-formad remsa i ytterkanten av kombinationslyktorna.

De eleganta, pilformade karosslinjerna fortsätter längs sidan av bilen i en konturlinje som inbegriper de främre och bakre dörrhandtagen och avslutas i de distinkta C-formade LED-bakljusen.

Den bakre stötfångarens gränslinjer och skulpterade luftutsläpp fullbordar ett dramatiskt och sportigt utseende.

Det övergripande resultatet ger en elegant, sofistikerad dynamik med en utpräglad och helt igenom modern utvändig Civic-design.

Senaste nyheterna direkt till din mail !

Senaste Artiklarna

×
Få 10% Rabatt på din nästa service du gör hos oss!
Fyll i ditt för-efternamn samt e-post adress så skicka vi rabattkoden till din e-post.